Din luna mai 2018 a fost dat startul implementării proiectului „Implicarea civică pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în municipiul Ungheni”, cofinanțat de către Programul Polonez de Cooperare pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone prin intermediul Fondului de Solidaritate al Poloniei și implementat de  Primăria municipiului Ungheni.

Activitățile acestui proiect prevăd îmbunătăţirea infrastructurii, condiţiilor de trai, odihnă şi agrement pentru locatarii a patru blocuri mari de locuinţe aflate în Cartierele Centru și Tineretului din municipiul Ungheni prin revitalizarea urbană și utilizarea resurselor regenerabile. Beneficiarii direcți sunt locatarii blocurilor de locuințe situate pe străzile Porumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32. În cadrul proiectului va fi desfășurată o campanie de informare şi sensibilizare a populaţiei privind iniţierea acestui tip de proiect şi metodele de replicare în alte curți similare din municipiul Ungheni. Simultan, vor fi  efectuate lucrări de amenajare a parcărilor, terenurilor de joacă și sport, de pavare a trotuarelor și de reabilitare a principalului drum de acces.

Procedura de achiziții publice s-a încheiat,a fost selectată compania  care săptămâna trecută a început deja lucrările de construcție și amenajare a curților interioare de pe străzilePorumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32. Astfel, vor fi pavate trotuarele, va fi reabilitat drumul de acces în spațiul interior al curții și amenajate 3 parcări. Pentru micii locuitori ai acestor blocuri multietajate vor fi amenajate câte un teren de joacă și de fitness. În scurt timp curțile interioare de pe străzile Porumbescu și Alexandru cel Bun vor fi modernizate și vor asigura condiții bune de recreere și agrement pentru locatari. Este foarte importantă participarea tuturor locatarilor în acest proces, care se vor solidariza și mobiliza la salubrizarea, amenajarea și menținerea spațiilor verzi,se vor autoresponsabiliza prin crearea Asociației de Locatari. Ca urmare discuțiilor individuale și în grup organizate,s-a creat un grup de inițiativă din rândul locatarilor  blocurilor.

Avem toata încrederea că proiectul „Implicarea civică pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în municipiul Ungheni” va fi de mare succes.

Pentru mai multe detalii:

Persoana de contact -Svetlana CIOBANU, coordonator proiect

Telefon de contact:  236 2 53 09; 236 2 36 68

Galerie foto:

read more