COMUNICAT DE PRESĂ O nouă curte model în municipiul Ungheni va apărea în curând

On October 15th, 2018, posted in: Acasa, Comunicate de presă, Noutăţi by

Activitățile proiectului „Implicarea civică pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în municipiul Ungheni” sunt în plină defășurare. Au fost pavate trotuare și s-a îmbunătățit accesul în curtea blocurilor de locuințe situate pe străzile Porumbescu 3, 5 ,7 și Alexandru cel Bun 32. Cei mai bucuroși sunt locatarii acestor blocuri de locuințe, care zilnic merg pe trotuarele recent renovate și iși vor putea petrece timpul liber în spațiul public care se conturează a fi de o mare frumusețe. Au fost instalate deja câteva elemente de  fitness. Chiar dacă lucrările de instalare nu au fost finisate, micii locatari au îndrăznit deja să verifice elementele de fitness cât de trainice și rezistente sunt.

„Aspectul estetic în curtea celor patru blocuri de locuințe s-a schimbat mult spre bine, urmare lucrărilor de modernizare a infrastructurii de acces. Până în prezent a fost pus pavaj pe trotuare pe o suprafață de 912 m2. Consider că o mare realizare este că am reușit să soluționăm problema parcărilor în această regiune, amplasată în preajma pieței comerciale centrale din municipiul Ungheni. În zilele de joi și duminică, în special după ploi, terenul unde își parcau unghenenii mașinile, arăta dezastruos. Pentru a amenaja o parcare modernă, s-au pavat 204 m2. Se mai fac încă lucrări și suntem siguri că noua parcare va îmbunătăți aspectul estetic, dar și funcțional al acestei zone. Vor urma activități de salubrizare și amenajare a spațiilor verzi și vreau să îndemn locatarii să participe. Consider că este de datoria fiecărui gospodar să păstreze și să facă ordine acolo unde locuiește”, a specificat Alexandru AMBROS, Primarul municipiului Ungheni.

Se discută cu grupul de inițiativă din rândul locatarilor posibilitatea creării și înregistrării Asociației de locatari pentru cele patru blocuri de locuințe. Odată creată, Asociația de locatari va permite membrilor să-și soluționeze problemele comune și să gestioneze eficient terenul din preajma blocurilor de locuit. Astfel, împreună locatarii își vor soluționa mai eficient și operativ problemele legate de întreținerea fondului locativ, amenajarea curţilor blocurilor de locuinţe prin soluții moderne, ceea ce va duce la creşterea gradului de confort al populaţiei, creşterea atractivităţii curţii, amenajarea estetică adecvată şi nu în ultimul rând la stoparea fenomenului de degradare a mediului înconjurător.

„Sunt sigură că asocierea noastră ne va responsabiliza și mai mult, astfel prin acordul fiecăruia de a face parte din Asociația de locatari, vom obține și anagajamentul locatarilor de a se implica și participa pentru a avea o curte model”, a accentuat Raisa Smerdov, locatara blocului de locuințe de pe str. Alexandru cel Bun 32 și Președinta ONG „Poarta Deschisă”, care oferă servicii sociale familiilor copiilor cu dizablități.

Proiectul „Implicarea civică pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în municipiul Ungheni” este cofinanțat de către programul Polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone prin intermediul Fondului de Solidaritate al Poloniei și implementat de Primăria municipiului Ungheni.

Pentru mai multe detalii:

Persoana de contact -Svetlana CIOBANU, coordonator proiect

Telefon de contact:  236 2 53 09; 236 2 36 68

Galerie foto

No Responses to “COMUNICAT DE PRESĂ O nouă curte model în municipiul Ungheni va apărea în curând”

Leave a Reply