COMUNICAT DE PRESĂ Modul sănătos de viață promovat la competițiile sportive finale între școli

On October 24th, 2018, posted in: Acasa, Comunicate de presă, Noutăţi by

În perioada 09-18 octombrie 2018, au avut loc competițiile sportive finale între liceele din municipiul Ungheni, în cadrul proiectului „Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă”, derulat prin Programul de cooperare teritorială a Parteneriatului Estic Moldova-Ucraina, implementat de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu  Primăria orașului Novoselytsya,Ucraina, Asociațiilor Obștești „Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă”/Ungheni și Clubul sportiv „Kolos”/ Novoselytsya.

Scopul desfășurării competițiilor sportive finale la minifotbal, volei și baschet (fete și băieți) între școli a vizat implicarea  elevilor din  clasele gimnaziale și liceale în campania de promovare a modului sănătos de viață prin sport pentru informarea și sensibilizarea publicului larg asupra importanței practicării sportului.

La aceste competiții sportive au participat 300 de elevi îndrumați de către profesorii de cultură fizică și sport din LT „M. Eminescu” (Dumitru Cebotaru, Sergiu Negru, Viorel Scurtu), LT „V. Alecsandri” (Liuba Malachi, Adelina Rudnic), LT „I. Creangă” ( Igor Friptuleac), LT „Gh. Asachi” (Dumitru Cantemir, Dorin Patrașcu), LT „A. Pușkin” ( Pavel Deleanu, Vladimir Lebedev). Competițiile au fost arbitrate de profesorii de educație fizică și sport din licee precum și de arbitrii invitați de la Școala sportivă din Ungheni: Valentin Baran, Gheorghe Baran, Victor Nazari (volei) și de la Centrul educațional, Sergiu Gulica (baschet). La sfârșitul fiecărei competiții / minifotbal, volei și baschet/ echipele învingătoare (locurile I și II) au fost premiate cu diplome, rucsacuri și mingi și cele participante cu diplome.

Competițiile sportive finale s-au desfășurat, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, la LT „M. Eminescu”/ pe ministadion și  în sala de sport/ și la Școala sportivă din Ungheni/în sala de sport, participanții demonstrând interes deosebit și dedicație pentru toate probele de sport la care au concurat.

După încheierea competițiilor sportive, pe 23 octombrie 2018, la Centrul de Informare pentru Cetățeni a fost desfășurat evenimentul de premiere a liceelor, profesorilor și arbitrilor participanți la aceste activități de amploare. La această festivitate a participat primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, care s-a adresat cu un mesaj de felicitare și apreciere a eforturilor depuse de organizatori și participanți.

Cu  diplome de excelență și mingi pentru locul I au fost premiate  LT „ M. Eminescu” (minifotbal și baschet/fete) și  LT „ Gh. Asachi” (volei și baschet/băieți). Pentru locul II  au fost  acordate diplome și mingi LT „A. Pușkin” (baschet fete și băieți) și  LT„ I. Creangă” (volei băieți).

Pentru locul I la minifotbal, volei și baschet, au primit diplome de merit și premii profesorii de educație fizică și sport: Dumitru Cantemir, Dorin Patrașcu ( LT „Gh. Asachi, director Gheorghe Primac), Dumitru Cebotaru, Sergiu Negru ( LT „M. Eminescu”, director Petru Langa). Diplomă de merit și premiu i-au fost acordate specialistului Sergiu Friniuc de la Direcția Educație Ungheni (șefă Iulia Pancu) pentru coordonarea de succes a competițiilor sportive finale. 

Pentru  rezultate bune – locul II la baschet și volei – diplome și premii au primit profesorii de educație fizică și sport: Pavel Deleanu, Vladimir Lebedev ( LT „A. Pușkin”, director Iurie Țurcanu), Igor Friptuleac ( LT „I. Creangă”, directoare Zinaida Vrabie). Diplome de participare și premii au primit profesorii de educație fizică și sport și arbitrii competițiilor la volei și baschet: Liuba Malachi, Adelina Rudnic ( LT „V.Alecsandri”, directoare Ana Nucă), Valentin Baran, Gheorghe Baran, Victor Nazari (Școala sportivă din Ungheni, director Valentin Baran),  Sergiu Gulica, directorul Centrului Educațional.

O galerie foto de la competițiile sportive finale și evenimentul de premiere accesati mai jos.

Svetlana CIOBANU, Coordonator comunicare, Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă Ungheni

Telefon de contact: 236 25309; 236 23668 

Competitii Sportive finale:

Minifotbal

Volei

Baschet

Eveniment de premiere

No Responses to “COMUNICAT DE PRESĂ Modul sănătos de viață promovat la competițiile sportive finale între școli”

Leave a Reply