Elevi informați privind problemele de mediu ale râurilor și practici moderne de management al deșeurilor

On February 5th, 2020, posted in: Acasa, Noutăţi by

În cadrul proiectului „Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră curată”, implementat de Primăria orașului Kutaisi în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni / Republica Moldova, Asociația Tehnopol din municipiul Galați/România și Uniunea Oamenilor de Știință Imereti „Spectri”/Georgia după instruirile pentru profesori, a început implementarea programului de educație de mediu în 16 școli selectate din municipiul Ungheni și localitățile învecinate au fost desfășurate ore ecologice. Fiecare dintre școlile selectate a planificat 3 lecții ecologice cu elevii claselor IV-X, conform unui grafic care va fi realizat în 2 etape: toamna-iarna 2019 și iarna-primăvara 2020.

Programul propus cuprinde trei subiecte: „Noile abordări în managementul deșeurilor/principiul 3R”, „Protecția râurilor și mărilor”, „Compostare individuală a deșeurilor biodegradabile”. Fiecare subiect diferă pentru clasele IV-VI și VII-X, în dependență de nivelul de pregătire și interesul manifestat de elevi. Scopul acestor ore este conștientizarea și sensibilizarea elevilor prin educație informală privind importanța protecției râurilor și a mărilor și problemele de management a deșeurilor. În prima etapă s-au desfășurat 72 de lecții în 7 școli din orașul Ungheni și din localitățile învecinate, cu participarea a 941 de elevi.

[ngg src=”galleries” ids=”72″ display=”basic_thumbnail”]

No Responses to “Elevi informați privind problemele de mediu ale râurilor și practici moderne de management al deșeurilor”

Leave a Reply